>
6 Mayıs 2013 Pazartesi

ELMALI ŞURUPLU KURABİYE


                                           ELMALI ŞURUPLU KURABİYE

                       Ben herşeyin öncelikle göze hitap ediyor olması gerektiğini düşünenlerdenim
                       Önce estetik olmalı, tabii ardından gelen lezzet o güzelliği  katlamalı işte bu
                       kurabiye de hem zerafet hem de lezzet var...
   
         MALZEMELER
 250 gr tereyağı
 2 yemek kaşığı yoğurt
 2 yumurta
 yarım su bardağı toz şeker
 5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya                                          
      İÇ MALZEMESİ
 6 elma
 yarım su bardağı toz şeker
 1 su bardağı ceviz içi
 Yarım çay kaşığı tarçın
      ŞURUBU
 2 su bardağı toz şeker
 2 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı limon suyu
  Üzeri için hindistan cevizi
      YAPILIŞI
   Geniş bir kapta oda ısısında yumuşamış tereyağı,yoğurt,tozşeker , yumurtalar,elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya iyice karıştırılıp yoğurulur.Hamur 10 dk dinlendirilir.Elmaların kabukları soyulup rendelenir şeker ilave edilerek pişirilir.
Ocaktan alınıp soğutulur,tarçın ve ceviz eklenir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle
yassılaştırılarak içlerine elmalı harçtan konulup kapatılır yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir ve 190  
 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.Üzeri için şeker ve su 5 dakika kaynatılır limon suyu eklenir
1 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbetin
içine atılır ve 5 dk alt üst yapılarak şerbeti çekmeleri sağlanır,şerbetten çıkarılarak hindistan cevizine
bulanır ve servis yapılmaya hazır hale gelir.                                AFİYET OLSUN
 

2 yorum: