SOĞUK ÇORBA
Soğuk çorba yöresel bir çorbadır.Tokata ait olan
bu çorbaya bayılacaksınız özellikle sıcak yaz ayları
için ideal bir çorba yapımıda oldukça kolay....
MALZEMELER
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı kadar kesme hamur
yarım kg kadar yoğurt
1-2 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI
Haşlanmış mercimeği ve kesme hamuru çorbayı servis edeceğimiz
kasede karıştıralım.Yoğurdu koyu ayran kıvamına getirelim.Ezilmiş
sarımsakları yoğurda karıştırıp mercimek ve kesme hamurumuzun
üzerine dökelim.Tuzunu ayarlayalım servis yapacağımız zaman yağı
tavada kızdırıp naneyi dökelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
Ölçüyü kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Kesme hamuru
satın alabileceğiniz gibi kendinizde evde kesebilirsiniz.Ben mantı
yaptığımda kalan hamurumu hep soğuk çorbanın küçük kareler
şeklinde olan hamurunu keserek değerlendirir sonra onları kurutup
saklarım.Kestiğim kare hamurları sizler için görüntülemiştim.......
Şöyleki
eğer hamuru kesmek zor gelirse yıldız veya arpa şehriye ilede yapılabilir.
kolay gelsin.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder