>
18 Nisan 2013 Perşembe

PATLICAN KEBABI

       
                                                 PATLICAN KEBABI
               MALZEMELER
          Yarım kg patlıcan
          250 gr kuşbaşı et
          1 adet kurusoğan,
          2-3 tane biber
          2 domates
          1 yemek kaşığı salça
           Tuz,karabiber
           YAPILIŞI
           Patlıcanları şeritli şekilde soyup istediğimiz şekilde ve büyüklükte boyuna yada enine
           dilimleyip kızgın yağda hafif kızartarak yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine koyalım.
           diğer tarafta eti tencerede veya düdüklüde haşlayalım tavada küp küp doğradığımız
           soğanı az yağda pembeleştirip haşladığımız etleri ilave edelim biberlerimizide doğrayıp
           ekleyelim tuz, karabiber, kırmızıbiber ve salçayıda koyup üzerine 2 bardak et suyunu 
           döküp az daha pişirip altını kapatalım.Yağını çektirdiğimiz patlıcanları fırın kabımıza yer
           leştirip hazırladığımız etleri patlıcanların üzerine eşit şekilde yayalım iki domateside kesip
           üzerlerine yerleştirdikten sonra fırına verip 200 derecede 15-20 dk pişirip sıcak şekilde
            servis yapalım.                                         AFİYET OLSUN            
           
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder