>
23 Nisan 2013 Salı

CİĞER SARMASI

 
                                                    CİĞER SARMASI
                                    Hep aynı yemekleri döndürüp durmaktan sıkılan
                                    değişik yemekler yapmak isteyenler işte sizler için
                                    zahmetli ama bir o kadarda lezzetli bir tarif, kuzu ürünleri  
                                    damak zevkinize uygunsa durmayın hadi başlayın
                                    Kolay gelsin......
            MALZEMELER
        1 kg kuzu ciğeri(karaciğer ve akciğer karışık)
        5 adet kuzu gömleği
        7 adet yeşil soğan    
        yarım demet dereotu
        1-2 tutam taze nane,kurusu da olur                          
        1 paket dolmalık fıstık
        yarım çay bardağı kuş üzümü
        1.5 su bardağı pirinç
        2 yemek kaşığı sıvıyağ
        1 yumurta sarısı
        Tuz,1çay kaşığı karabiber
             YAPILIŞI
        1- Kuzu gömlekler sıcak su ile güzel koku oluşana kadar birkaç sefer yıkanır.
        2- 1.6 su bardağı pirinç sıcak su ile tuzda serperek ıslatılır.
        3-Kuzu ciğerleri küçük küçük doğranarak tavada kavrulur,taze soğanların beyaz
            kısımları ince doğranarak fıstıkla beraber suyunu salıp çeken ve 2kaşık sıvıyağ
            eklediğimiz ciğerlerimize katılır.
        4-Pirinçlerde süzülüp yıkandıktan sonra kavrulmaya devam eden ciğerlere eklenir.
            kuş üzümü,tuz ve karabiber serpilerek birbuçuk bardak sıcak su dökülereksuyu
            çekene kadar pişirilerek iç pilav hazırlanır.Arzuya göre yenibahar da kullanılabilir.
        5- En son incecik kıydığımız dereotu,nane ve taze soğanın yeşil kısımları iç pilava
            eklenir.
        6- Kuzu gömlekleri suyu süzüldükten sonra çorba kasesine yerleştirilerek iç pilavla
             doldurulur kasenin dışına sarkan kenarlar kapatılarak yağlanmıi tepsiye ters
             çevrilir,hepsi bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
              180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
                                                                                                  AFİYET OLSUN....
                                                   
       
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder