>
19 Nisan 2013 Cuma

AYVA TATLISI


                                                     AYVA TATLISI
       
  MALZEMELER
        5 adet ayva 
        3 adet elma
        2 yemek kaşığı toz şeker
        1 çay bardağı ceviz içi
        1 çay kaşığı tarçın
        lohusa şekeri veya gıda boyası
        1.5 su bardağı tozşeker
        2 su bardağı su
        1 paket kremşanti
        1 su bardağı süt
          YAPILIŞI
        Ayvaları güzelce yıkayıp soyalım,ortadan ikiye bölüp içlerini dikkatlice oyalım
        kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.Ayvaların hepsini bu şekilde ha
        zırladıktan sonra tencereye oyduğumuz kısımlar yukarı gelecek şekilde dizelim
        şekerimizi ayvaların üzerinden gezdirerek dökelim.Ayva çekirdeklerini,lohusa
        şekerini veya çay kaşığı ucuyla gıda boyasını ekleyelim.ben doğal olması için 
        lohusa şekeri kullandım,tercih sizin.suyumuzuda ilave edip ayvalar yumuşayın
        caya kadar pişirelim.Diğer tarafta elmaları soyup rendeleyelim 2 kaşık şekeri
        ekleyip pişirelim.Elmalar suyunu salıp çektikten sonra altını kapatıp bir  çay
        kaşığı tarçın ve ceviz içini ekleyelim.Hazırladığımız bu içi pişirdiğimiz ve servis 
        yapacağımz tabağa aldığımız ayvaların içlerine dolduralım,bir paket krem şantiyi
        bir su bardağı süt ile çırparak hazırlayıp soğuyan tatlılarımızın üzerine istediğimiz
        şekilde ister krema pompası ile ister kaşıkla koyalım.Afiyet olsun.
         Not: Lohusa şekeri kullanacaksanız kesme şeker büyüklüğünde olabilir.
                 Ayva çekirdeği koymayıda unutmayın.            GÜLAY Z.
        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder