AYVA TATLISI
5 adet ayva
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
lohusa şekeri veya gıda boyası
1.5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
YAPILIŞI
Ayvaları güzelce yıkayıp soyalım,ortadan ikiye bölüp içlerini dikkatlice oyalım
kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.Ayvaların hepsini bu şekilde ha
zırladıktan sonra tencereye oyduğumuz kısımlar yukarı gelecek şekilde dizelim
şekerimizi ayvaların üzerinden gezdirerek dökelim.Ayva çekirdeklerini,lohusa
şekerini veya çay kaşığı ucuyla gıda boyasını ekleyelim.ben doğal olması için
lohusa şekeri kullandım,tercih sizin.suyumuzuda ilave edip ayvalar yumuşayın
caya kadar pişirelim.Diğer tarafta elmaları soyup rendeleyelim 2 kaşık şekeri
ekleyip pişirelim.Elmalar suyunu salıp çektikten sonra altını kapatıp bir çay
kaşığı tarçın ve ceviz içini ekleyelim.Hazırladığımız bu içi pişirdiğimiz ve servis
yapacağımz tabağa aldığımız ayvaların içlerine dolduralım,bir paket krem şantiyi
bir su bardağı süt ile çırparak hazırlayıp soğuyan tatlılarımızın üzerine istediğimiz
şekilde ister krema pompası ile ister kaşıkla koyalım.Afiyet olsun.
Not: Lohusa şekeri kullanacaksanız kesme şeker büyüklüğünde olabilir.
Ayva çekirdeği koymayıda unutmayın. GÜLAY Z.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder