YUVARLAMA
MALZEMELER
200 gr kıyma
1 yumurta
1 tane kurusoğan
9-10 kaşık un
Tuz,karabiber,kırmızıbiber,kimyon
bir çay bardağı haşlanmış nohut
bir çay kaşığı kabartma tozu
Yoğurt
üzerinin sosu için:
2 kaşık tereyağ,toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
Kıymanın üzerine 1 soğan rendelenir,yumurta,un ve baharatlar eklenerek
yoğurulur,iki parçaya ayrılarak merdaneyle 3 cm kadar yuvarlak şekilde
açılarak şeritler halinde kesilir,şeritlerde eşit şekilde enine parçalara ayrılır.
Ve o parçalar fındık büyüklüğünde yuvarlanır,hepsi bittikten sonra sıvıyağ
da kızartılır.Daha sonra tencerede yarım yemek kaşığı tereyağı eritilir sıcak
su eklenir,1 tane bizim tavuk bulyon eklenerek içine hazırlanan yuvalamalar
atılır.İyice pişince bir çay bardağı kadar haşlanmış nohut ilave edilir 5 dk . kadar sonra ocak kapatılır,kapağıda kapatılarak dinlenmeye bırakılır.Bu
arada yoğurt ezilip hafif sulandırılarak kıvamı ayarlanır.Üzeri için tereyağ
eritilip 1 tatlı kaşığı tozkırmızıbiber eklenir.Servis yapacağımız zaman eğer
tenceredeki yuvalamalar soğumuşsa tekrar kaynatıp sonra tabağa alalım
üzerine 2-3 kaşık yoğurt koyup üzeri için hazırladığımız sosu da döküp
sıcak sıcak servis yapalım.Ege bölgesinin özellikle düğün yemeklerinin
olmazsa olmazıdır yuvarlama,hiç yapmadıysanız çok şey kaçırmışsınız
oldukça lezzetli ve güzel bir tat mutlaka denemelisiniz.Kolay gelsin...
oldukça lezzetli ve güzel bir tat mutlaka denemelisiniz.Kolay gelsin...
GÜLAY Z.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder