>
21 Mart 2013 Perşembe

TUZLU KURABİYELERİM


                 
                                         TUZLU KURABİYELERİM

                              Ağızda dağılan severek yiyeceğiniz tuzlu kurabiyelerime
                              bayılacaksınız,konu komşu,eş.dost tarafından test edilip
                              onaylanmış olan tariflerimden birisini daha beğeninize
                              sunuyorum dostlar, işte yapılışı kolay gelsin......
             MALZEMELER
     100 gr tereyağı
     1 çay bardağı zeytinyağı ( veya sıvıyağ)
     1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine olacak)
     1 çay bardağı yoğurt
     1 yemek kaşığı elma sirkesi
     1 çay kaşığı tuz
     3-3.5 su bardağı un
     üzeri için susam
     1 paket kabartma tozu
              YAPILIŞI
     Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı,yumurtamızın sarısını ve diğer
     malzemelerimizin hepsini karıştırıp güzelce yoğurarak kulak memesi
     kıvamında bir hamur yapıyoruz.Hamuru tezgahın üzerinde iki parça
     beze yapıyoruz ve merdane yardımı ile 2 cm kalınlığı olacak şekilde
     açıp kurabiye kalıplarımızla bastırarak çiçek,kalp,yıldız gibi şekilleri
     oluşturup herbirini ayırdığımız yumurta beyazına batırarak tepsimize
     diziyoruz,diğer bezemizede aynı işlemleri uyguluyoruz hamurumuz
     bitince şekilli kurabiyelerimizin üzerine susam serpiyoruz ve fırınımızı
     200 dereceye ayarlayıp kurabiyeleri 30 dakika kadar fırında pişiriyoruz.
     kalıplarımız yoksa simit veya çubuk şekli de verebiliriz.Bu tuzlu kurabi
     yeler bayatlamıyor ve enaz bir hafta tazeliğini koruyor.
                                                AFİYET OLSUN
                                                               GÜLAY Z.

3 yorum:

  1. Harika gorunuyorlar elinize saglik..
    once hamur sanmistim demek ne guzel kabarmis.. bayatlamamasi da guzel, denemeli..

    YanıtlaSil
  2. Tarif için teşekkürler biraz önce fırından çıkardım ve inanılmaz güzel oldular tıpkı Türkiye'de pastanelerden alınan kurabiyeler tadında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun,beğenmiş olmanıza sevindim.Ayrıca tarifimi deneyip sonucu benimle paylaştığınız ve güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.Sevgiler..

      Sil