TUZLU KURABİYELERİM
Ağızda dağılan severek yiyeceğiniz tuzlu kurabiyelerime
bayılacaksınız,konu komşu,eş.dost tarafından test edilip
onaylanmış olan tariflerimden birisini daha beğeninize
sunuyorum dostlar, işte yapılışı kolay gelsin......
MALZEMELER
100 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı ( veya sıvıyağ)
1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine olacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
3-3.5 su bardağı un
üzeri için susam
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı,yumurtamızın sarısını ve diğer
malzemelerimizin hepsini karıştırıp güzelce yoğurarak kulak memesi
kıvamında bir hamur yapıyoruz.Hamuru tezgahın üzerinde iki parça
beze yapıyoruz ve merdane yardımı ile 2 cm kalınlığı olacak şekilde
açıp kurabiye kalıplarımızla bastırarak çiçek,kalp,yıldız gibi şekilleri
oluşturup herbirini ayırdığımız yumurta beyazına batırarak tepsimize
diziyoruz,diğer bezemizede aynı işlemleri uyguluyoruz hamurumuz
bitince şekilli kurabiyelerimizin üzerine susam serpiyoruz ve fırınımızı
200 dereceye ayarlayıp kurabiyeleri 30 dakika kadar fırında pişiriyoruz.
kalıplarımız yoksa simit veya çubuk şekli de verebiliriz.Bu tuzlu kurabi
yeler bayatlamıyor ve enaz bir hafta tazeliğini koruyor.
AFİYET OLSUN
GÜLAY Z.
Harika gorunuyorlar elinize saglik..
YanıtlaSilonce hamur sanmistim demek ne guzel kabarmis.. bayatlamamasi da guzel, denemeli..
Tarif için teşekkürler biraz önce fırından çıkardım ve inanılmaz güzel oldular tıpkı Türkiye'de pastanelerden alınan kurabiyeler tadında...
YanıtlaSilAfiyet olsun,beğenmiş olmanıza sevindim.Ayrıca tarifimi deneyip sonucu benimle paylaştığınız ve güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.Sevgiler..
Sil