Önceden hazırlayıp dolapta acil durumlar için kurtarıcı olarak
bekletebileceğiniz ve sabah kahvaltınıza renk ve lezzet katacak
bir börek tarifi.....
PATATESLİ RULO BÖREK
MALZEMELER
2 yufka
3 orta boy haşlanmış patates
3 kaşık tereyağ
2 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
tuz ve baharat(karabiber,kırmızıbiber)
YAPILIŞI
Öncelikle içini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayıp yağda
pembeleştirelim.Haşlanmış patatesleri çatalla ezip soğanla karıştırıp
tuz ve baharatlarını koyalım ve soğuması için bekletelim.
Diğer tarafta yufkanın birini tezgaha serip erittiğimiz tereyağını ve
zeytinyağını üç kaşık kadar da suyla karıştıp yufkanın üzerine
sürelim ve diğer yufkayıda yağladığımız yufkanın üstüne koyalım
kalan yağıda ikinci yufkaya sürüp yufkanın bir tarafını ortaya
getiririp hazırladığımız iç harcıda ortaya uzunlamasına koyup rulo
şeklinde sıkıca saralım.Buzluğa kaldırıp donduralım pişireceğimiz
zaman iki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim üzerine
yumurta sürüp önceden ısttığımız 200 derece fırında 25-30 dk
pişirip sıcak sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder