>
10 Mart 2013 Pazar

KİŞİYE ÖZEL KEKLERİM

   
                                           
   

                                           KİŞİYE ÖZEL KEKLERİM

MALZEMELER
    4 yumurta
    4 kahve fincanı un
    1 kahve fincanı süt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı şeker
    1 paket kabartma tozu


KREMASI İÇİN MALZEMELER

    1 su bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 paket vanilya 
    üzeri ve yanları için 1 paket kremşanti
      YAPILIŞI
    Kek için yumurtaları köpük köpük olup kabarana kadar çırpıyoruz.
    Şekeri ekleyip eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
    Sütü unu ve vanilyayı ilave edip 2-3 dk daha çırpıyoruz.
    Dikdörtgen fırın tepsisini yağlayıp kekimizi tepsiye döküyoruz.
    180 derecede 25-30 dk kadar pişiriyoruz
    Kekimizi fırına verip hemen krema malzemelerini karıştırıyor muhallebi
    kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
    Pişirip soğuttuğumuz kekimizi istediğimiz boy yuvarlak kesiyoruz.
    iki yuvarlak kekin arasina krema sürüp istediğimiz meyvelerden
    koyup kenarlarına ister krema ister krem şanti sürüp çikolata rendesi
    hindistan cevizi ,fındık kırığı üzerinde yuvarlayıp keklerimizin üstüne de
    kremşanti sürüp zevkimize göre süsleyip buzdolabında soğuttuktan
    sonra ikram ediyoruz.Tabii bu nefis kekten kendimizide mahrum
    bırakmıyoruz.Tepside kalan kek parçalarını ve artan krema ve krem
    şanti ile birleştirip ayaklı dondurma kaselerine paylaştıralım üzerinede
    çikolata sos pişirip dökelim profiterol tadında bir tatlı daha elde 
    edelim.Hem israf etmemiş hemde bir tatlı daha kazanmış olalım.
                                                   AFİYET OLSUN
                                                                          GÜLAY Z.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder