>
16 Mart 2013 Cumartesi

MENGEN ÇORBASI



                           BULGUR  ÇORBASI
          MALZEMELER
    1 adet kurusoğan
    4 çorba kaşığı pilavlık bulgur
    2 çorba kaşığı un
    1,5 çorba kaşığı domates salçası 
    1 çorba kaşığı tereyağ
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz,pul biber,toz kırmızıbiber,az karabiber,nane
    3 su bardağı tavuk suyu veya 1 paket bulyon
        YAPILIŞI
    Bulguru yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakalım.Diğer
    tarafta çorbayı yapacağımız tencereye yağımızı ve ince ince doğradığımız
    soğanımızı koyup hafif pembeleşince 2 kaşık unumuzuda ilave edelim ve
    unu da hafif pembe kıvamda olacak şekilde kavuralım.Naneyi salçayı,pul
    biberi,toz kırmızı biberi ve az karabiberi ekleyelim.Soğuk su ekleyerek 
    kıvamını açalım tavuk suyumuzu ve pişirdiğimiz bulguru da ilave ederek
    kıvamını kendi istediğimiz şekilde ayarlayalım ve karıştırarak kaynatalım.
    son oarak tuzunu ilave edip  3 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatalım.
    Bizim evde herkes tarafından sevilen lezzetli bir çorba olan bulgur namı
    diğer mengen çorbasını sizlerinde seveceğini umuyorum.
                                       AFİYET OLSUN 
                                                    GÜLAY Z. 
     
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder