>
9 Şubat 2013 Cumartesi

TAVUK ÇORBASI

     

                                         Sofralarımızın olmazsa olmazıdır çorbalarımız
                                          Özellikle soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak
                                         ve vücut kırgınlıklarımıza şifa olacak bir çorbadır
                                         Tavuk çorbası şimdiden afiyet olsun yapıp içenlere
           
                            TAVUK ÇOBASI
                            1 adet tavuk ğöğsü
                            2 çorba kaşığı (tepeleme) un
                            2-3 diş sarmısak
                            1 kaşık tereyağı,1 kaşık zeytinyağı
                            yarım limon,tuz,karabiber
       
                            YAPILIŞI
                            Tavuk ğöğsü haşlanır,elle veya bıçakla keserek küçük küçük parçalanır
                            diğer tarafta yağ ile un kavrulur,haşladığımız tavuk suyunun içine kavrulan
                            un,tavuk parçaları,dövülmüş 2-3 diş sarmısak,tuz ve karabiber eklenir.
                           Çorbanın kıvamı su eklenerek sağlanır ve kaynayana kadar karıştırılır.
                           Ocaktan indirmeden üç dakika kadar önce yarım limon sıkılır,biraz daha
                           kaynatılıp altı kapatılır.Çorba içilirken isteğe göre limon ve karabiber eklenebilir.
                                                                                                   AFİYET ŞİFA OLSUN
                                 
                                                                                                                   GÜLAY Z.
                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder