>
9 Şubat 2013 Cumartesi

PRATİK POĞAÇA

   POĞAÇA                                                
                                  
        
                   MALZEMELER
              1 yumurta 
               yarım subardağı ılık su
               1 su bardağı sıvıyağ
                1 su bardağı yoğurt
                 2 çay kaşığı tuz 
                  4.5-5 bardak kadar un
                   1 paket kuru  maya 
                 
                  YAPILIŞI
                     
              1 yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında 
                bir hamur yoğurup  mayalanması için yarım saat ılık ortamda dinlendiriyoruz.
                       Kabaran hamurumuzdan küçük parçalar kopararak tezgahımızda elimizle yuvarlak şekilde 
               açıp istediğimiz içi koyup (ben lor ve maydanoz karışımını tercih ettim ) kapatıyoruz tepsimize 
               yerleştirdiğimiz poğaçalarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz
           üzerine istenirse susam,çörekotu,haşhaş vs.dökülebilir.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz fırın
               dan çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra yumuşak kalması için üzerini temiz bir bezle örtebiliriz.
              vazgeçilmezimiz olan çayımızıda demledik mi sunuma hazır demektir artık değmeyin keyfimize          
               tabii yanında tatlı veya kurabiyede şart eh onların tarifinide daha sonra vereceğim tabii.
              Tariflerimi beğeneceğinize eminim sevgili hanımlar iddialıyım yaniii.Zamanla göreceğiz inşaAllah. 
                 
                                                                                      AFİYET OLSUN
                                                                                                                                    GÜLAY Z.
         

1 yorum:

  1. çok sevdiğim poğacalardan birisi, emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil