>
27 Şubat 2013 Çarşamba

KREP


                                           KREP
                                    MALZEMELER
                             
                                  2 su bardağı süt
                                  2 su bardağı un
                                  2 yumurta
                                   Tuz 
                                
                                     YAPILIŞI
                                   malzemelerimizi yumurta,un,süt ve tuz şeklinde karıştırıyoruz
                                   pürüzsüz koyu ayran kıvamında olması lazım 
                                   daha iyi bir sonuç alabilmek için buzdolabında 10 dakika
                                   bekletiyoruz.Krep tavamızı ocağa alıp biraz terayağ gezdirip
                                   1 kepçe krep hamurunu tavaya döküp tavayı sallayarak 
                                   eşit bir şekilde yayılmasını sağlayıp spatula yardımı ile
                                   önlü arkalı pişiriyoruz istediğimiz harcı koyarak rulo yapıyor
                                   çay eşliğinde servis yapıyor afiyetle yiyor ve yediriyoruz.
                                                                                                       GÜLAY Z.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder