>
12 Ocak 2013 Cumartesi

ELMALI CEVİZLİ KEK

Malzemeler
  • MALZEMELER:4-5 corba kasigi limon suyu,500ml su, 4-5 tane elma,50gr iri ceviz ici......
  • HAMUR icin..MALZEMELER :125gr oda sicakliginda margarin,125gr.seker,1 paket vanilya sekeri,3 yumurta,175gr un,1/2 kabartma tozu,1 cay kasigi tarcin,25gr nisasta....
  • IC SOSU ICIN:125 gr pudra sekeri,5 corba kasigi su,100gr margarin ....
Hazırlanışı
  • YAPILISI:
  • Öncelikle limonsuyumuzu ve 500ml.suyu karistiriyoruz,elmalari icine atarak 10-15 dk.dinlendiriyoruz. 
  • Bu arada hamur malzemelerinin hepsini karistiriyoruz ve buzdolabinda 5dk.hamurumuzu dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen elmalarimizi kurulayip, ay seklinde dilimleyerek dogruyoruz.
  • Dinlendirdigimiz hamurumuzu, (yuvarlak) firin kalibimizi yagladiktan sonra icini kapliyoruz. 
  • 125gr pudra sekerini 5 corba kasigi su ile karamelize(altin sarisi rengi) kivamina getiriyoruz.
  • 100gr margarinimizide ekleyip eriyene kadar karistiriyoruz.
  • Elma ve cevizlerimizide ekleyerek sosumuzu hamurumuzun üstüne yerlestiriyoruz.
  • 180 derecede 45-50 dakika pisiriyoruz.
  • Buzdolabinda 3 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre pudra sekeri serperek dilimleyerek servis yapiyoruz.
  • .Buzdolabinda 3 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre pudra sekeri serperek dilimleyerek servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder