Malzemeler
- MALZEMELER:4-5 corba kasigi limon suyu,500ml su, 4-5 tane elma,50gr iri ceviz ici......
- HAMUR icin..MALZEMELER :125gr oda sicakliginda margarin,125gr.seker,1 paket vanilya sekeri,3 yumurta,175gr un,1/2 kabartma tozu,1 cay kasigi tarcin,25gr nisasta....
- IC SOSU ICIN:125 gr pudra sekeri,5 corba kasigi su,100gr margarin ....
Hazırlanışı
- YAPILISI:
- Öncelikle limonsuyumuzu ve 500ml.suyu karistiriyoruz,elmalari icine atarak 10-15 dk.dinlendiriyoruz.
- Bu arada hamur malzemelerinin hepsini karistiriyoruz ve buzdolabinda 5dk.hamurumuzu dinlendiriyoruz.
- Dinlenen elmalarimizi kurulayip, ay seklinde dilimleyerek dogruyoruz.
- Dinlendirdigimiz hamurumuzu, (yuvarlak) firin kalibimizi yagladiktan sonra icini kapliyoruz.
- 125gr pudra sekerini 5 corba kasigi su ile karamelize(altin sarisi rengi) kivamina getiriyoruz.
- 100gr margarinimizide ekleyip eriyene kadar karistiriyoruz.
- Elma ve cevizlerimizide ekleyerek sosumuzu hamurumuzun üstüne yerlestiriyoruz.
- 180 derecede 45-50 dakika pisiriyoruz.
- Buzdolabinda 3 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre pudra sekeri serperek dilimleyerek servis yapiyoruz.
- .Buzdolabinda 3 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre pudra sekeri serperek dilimleyerek servis yapiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder