>
21 Ocak 2013 Pazartesi

Brokolili yeşil pilav tarifi

Brokolili yeşil pilav tarifi

8 kişilik 2 kaşık tereyağ 2 adet havuç , doğranmış 1 adet soğan , doğranmış 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye , ufalanmış 1 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber 1.buçuk bardak pirinç 2 su bardağı (500 ml) sebze suyu veya tavuk suyu 4 su bardağı(1 lt) küçük brokoli çiçeği 1.5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Büyük bir tencerede, tereyağını orta-yüksek ateşte eritip; havuç, soğan, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumuşayana kadar karıştırarak pişirin, yaklaşık 5 dakika yeterlidir. Pirinci ilave edip 3-4 dakika kavurun.Daha sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin.Brokoli çiçeklerinide katıp tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dk. pirinç suyunu çekene dek pişirin. Brokoliyi hazırlamak için yıkayıp çiçeklerine ayırıp kaynamış suda 5-10 dk. pişirmeniz yeterlidir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder